Sunday, June 8, 2008

Reset Widgets Page Elements: Symtoms - No comments link, missing author signature, etc.

SUMMARY BE
first step is to make sure that all settings are correct.
Is Javascript enabled?
Is blogger posting in any particular fashion? e.g. browser, template tweak? blog URL? Plugins?
===================
GOOD NEWS
problem is in post template
Reset Page Elements - go to template, Edit HTML, Take out Page Element code which look something like this
.................
>div id='main-wrapper'>
>b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
>b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>
>/b:section>
>/div>
................





...................
Save changes OK to delete widgets
Upload backup template or fresh or new template
put the
exact code you just removed back where it originally was

Add backk Page Elements
Preview if OK save
Page Elements RESETTED


Peter Chen's nice graphic signature

13 comments:

Moderator: Joy Sims said...

Hi Peter,
I'm having problems with not having an 'add page element' tab and also having problems following the last few lines of your instructions. Getting a bit frustrated at not being able to get a few extra elements onto my new blog.

Even if I create a whole new blog I can't get that tab. Have javascript enabled etc.

Any further advice would be greatly appreciated.

Thanks

Peter said...

Page Element has now been renamed Gadget by Blogger so look for "Add a Gadget"

Dani said...

Thanks for the instructions. All the other instructions on how to do this were so complicated and required me to reset my entire html. Thanks, it worked great!

Jackie said...

Thank you, I now have comments on my blog!

Twilight Mommy said...

I've tried the fix you suggested and it's not working. Any other suggestions?

Patriot said...

Twilight Mommy,

What exactly is your problem?

Twilight Mommy said...

I have no comments underneath my blog posts.

ManoBlanco said...

simple and effective man, thanks

yanieh said...

it can't seem to work for me.. the comment link is still not appearing on some of my posts.. please help.. :(

this is my blog: http://security-made-easy.blogspot.com/

thanks in advance..

yanieh said...

i had it working now.. sorry for the hassle.. just missed the allow comments option from the post.. thanks anyways.. this blog of yours is really helpful.. :)

Patriot said...

Yanieh, thanks for the compliment about this blog being useful. Actually, this blog is a demo blog to demo an edited Denim template. My main blog is Blogging Tips and Tricks. However, I suspect you already knows that.

Brenda said...

Hi Peter,
How do I change the 0Comments to just the standard post a comment?

Emzal said...

Thanks, you're really a saver for a newbie like me, i've been googling about how to reset widget to original template and seems like the problem is with the new blogger looks, i use the old looks and it's working, my widget was reset to default now :)